Българският наставник на АЕЛ Лимасол Ивайло Петев беше на една малка крачка да изведе тима си до огромната изненада в третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу руските "милионери" от Зенит. 

След победата в Кипър с 1:0 в първия мач, днес момчетата на Петев паднаха с 0:3 в Санкт Петербург. Но до 88-та минута, макар и с човек по-малко, те губеха само с 0:1 и можеха да стигнат до продължения. Усилията им обаче рухнаха на края. 

През целия мач съдбата сякаш беше срещу българския специалист и тима му. Още в 10-та минута му се наложи да смени Зезиньо принудително, а в 26-та Даниелзиньо беше изгонен за втори жълт картон. 

Това направи задачата на АЕЛ изключително тежка, но кипърците се държаха мъжки до 55-та минута, когато Зенит все пак откри резултата чрез Хосе Рондон. Въпреки това, този резултат само заличи преднината на момчетата на Петев от първия мач и те все още имаха шансове за продължения и дузпи. 

Те се бранеха храбро, но в 88-та минута крепостта им рухна. Тогава Рондон стреля силно с глава от упор, но вратарят Фегруш отрази удара му. Топката обаче попадна у Дани, който нямаше как да сбърка от близка дистанция и направи резултата 2:0, с което успокои трибуните. 

Дори и минималните надежди за гол и тотален обрат в мача за АЕЛ се изпариха в допълнителното време на двубоя, когато руснаците получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Александър Кержаков и оформи крайното 3:0, с което изхвърли храбрите кипърци и българския им треньор от турнира. АЕЛ продължава обаче в плейофа на Лига Европа.