Отборът на Арсенал постигна безценна победа над Байерн Мюнхен в мач от група F на Шампионската лига. С голове на Оливие Жиру и Месут Йозил през втората част, възпитаниците на Арсен Венгер запазиха шансовете си за класиране в елиминационната фаза на турнира. До този момент англичаните имаха две загуби на сметката си и нулев точков актив.

Феновете на Байерн се появиха на стадиона в Лондон пет минути след първия си в знак на протест заради високите цени на билетите за двубоя. Привържениците на немския тим бяха посрещнати с бурни овации от феновете на домакините.

Веднага след това дойде и първата добра възможност за гол в мача. Тя се откри пред Месут Йозил, който получи отдясно и стреля по диагонала, но Мануел Нойер плонжира и успя да избие. Топката попадна в краката на Уолкът, чийто удар обаче бе избит в корнер.

Отговорът на гостите дойде в 11-ата минута. След бърза атака за Байерн, Тиаго Алкантара получи топката в наказателното поле и без никакво забавяне стреля към вратата, но Петър Чех се оказа на правилното място и спаси.

В първият четвърт част на двубоя футболистите на Пеп Гуардиола бяха тези, които диктуваха темпото на терена, като гостите предимно владееха топката, но въпреки това трудно стигаха до изстрели към вратата на „артилеристите“.

В 25-ата минута звездата на Байерн Роберт Левандовски също имаше шанс да сътвори опасност пред Чех, но ударът му с левия крак мина далеч от целта. В следващата ситуация обаче, стражът на домакините трябваше да показва класа , за да спаси далечен удар на Артуро Видал.

32-ата минута дойде моментът на мача! След прекрасна атака по лявото крило за Арсенал, топката бе центрирана пред Мануел Нойер, където изненадващо абсолютно сам бе оставен Тио Уолкът. Нападателят на домакините стреля с глава от няколко метра, но вратарят на гостите показа зашеметяващи умения, избивайки от самата голлиния.

Постепенно домакините започнаха да гледат по-смело към вратата на гостите, като добви възможности пропиляха Алексис Санчес и Топ Уолкът.

Четири минути преди почивката Санчес допусна грешка в собствената си половина, което позволи на Дъглас Коста да стреля към вратата на Арсенал. След рикошет топката излезе в корнер и доведе до напрежение в наказателното поле на „артилеристите“.

Второто полувреме започна в по-бавно темпо, като първата възможност за гол се откри пред гостите. Дъглас Коста се озова на стрелкова позиция и без много колебания стреля от далечно разстояние, но встрани от вратата.

В 56-ата минута домакините понесоха сериозен удар по амбициите си в мача, след като Аарън Рамзи получи контузия и трябваше да напусне терена принудително. Неговото място зае Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Влизането в игра на на Чембърленй обаче се отрази освежаващо на атаката на домакините. Бързината на английския национал сериозно затрудняваше отбраната на гостите, която се пропуска сериозно в 77-ата минута, когато „артилеристите“ успяха да поведат в резултата.

След дълго центриране от фаул, топката бе изсипана в наказателното поле, където защитата и вратаря Мануел Нойер не се разбраха. Стражът на баварците скочи неразчетено, размина се с топката, а падайки Оливие Жиру успя да засече, макар и щастливо, топката, за да я прати в мрежата. При телевизионните повторения останаха съмнения за игра с ръка от страна на нападателя, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Точката на спора бе сложена в продължението на срещата, когато Арсенал стигна до втори гол. След поредната бърза атака за домакините, този път по дясното крило, топката бе центрирана в наказателното поле, където Месут Йозил я засече с крак. Мануел Нойер успя да избие топката, но петият рефер информира главния съдия, че топката е преминала голлинията. Повторенията показаха, че решението на асистента е абсолютно правилно.

В другия мач от групата Олимпиакос победи трудно като гост Динамо в Загреб. Гърците се наложиха с 1:0 с късен гол на Браун Адейе. Нападателят се разписа в 77-ата минута, а малко преди това гол ма Олимпиакос бе отменен.

Така след днешните резултати лидер остава отборът на Байерн с актив от шест точки. Толкова вече има и тимът на Олимпиакос след изиграването на три кръга от груповата фаза. Арсенал и Динамо Загреб заемат съответно трета и четвърта позиция с по три точки.

В следващия кръг Арсенал гостува на Байерн, а Олимпиакос приема Динамо. Мачовете са на 4-ти ноември.