Реал Мадрид след часове ще бъде в България. Кралете пристигнат в един от силните периоди на своята славна история. Това няма да е просто „Белия балет“, а тимът, който спечели Десетата, която бе обсебила всички привърженици на най-успешния клуб във футболния свят.

Утре те ще са тук. Ще усетим тяхното присъствие. Гарантирано е, че мнозина ще почувстват небивало вълнение от този факт. Следващите три дни ще са посветени на тях. Това е събитието и точно тук се крие най-сериозният успех на Лудогорец, който стигна да групите на Шампионската лига.

Реал вероятно ще акостира на „Васил Левски“ с тежката артилерия. На вратата се очаква да бъде Икер Касияс. Формата е временна, но класата вечна. Сан Икер е спечелил абсолютно всичко, което може да се завоюва в този колективен спорт. Световен и европейски шампион. Бил е на върха, както на клубно, така и на национално ниво. Щом е титуляр на Реал, значи Икер Касияс все още не е за музея.

Същата е картинката със Серхио Рамос. Централният защитник е символът на Десетата. Всичко тръгна от него. Той унищожи Байерн в Мюнхен на полуфинала. Той нокаутира Атлетико на финала в Лисабон, а след това за останалите задачата бе по-лека. До Рамос сигурно ще се завърне Пепе, който бе един от малкото с проблеми в Реал през последните седмици. Португалският национал е ярка фигура и присъствието му  в центъра на София ще си струва.

Бековете на Реал Мадрид не са от най-висока световна класа, но все пак са национали на Испания, Бразилия и Португалия.
Пред тях твърди титуляри са Кроос и Модрич. Хърватинът е един от най-креативните футболисти в Европа. За Тони Кроос е излишно да се говори много. Национал на Германия, дългогодишен футболист на Байерн Мюнхен. Обобщено с една дума – шампион!

В средата на терена Карло Анчелоти разполага с още вълнуващи изпълнители. Младите испански надежди Иско и Ияраменди, атракцията от Колубмия Хамес и прочие.

Стигаме и до крилата. На тази позиция Реал Мадрид е от друга планета спрямо всички останали европейски грандове. Кристиано Роналдо е докоснат от извънземна сила. Той е най-великият голмайстор, който се е подвизавал по фланга в историята на играта. От другата страна е още един съвършен футболист. Гарет Бейл просто не е имал досег със свръхестествена сила, но уелсецът притежава смразяваща скорост. С тези крила не трябват изключителни бекове.

На върха на своята армада Реал Мадрид залага основно на Карим Бензема. Той и Чичирато ще пристигнат като водачи на „бялата“ атака. Французинът е особен случай. На практика Карим е „десетка“, която цял живот е учена да бъде „деветка“. Бензема не вкарва много, но подава достатъчно. Трябва да влезем в положението на французина, защото кажете кой би реализирал повече от Кристиано?

Ето това съзвездие ще кацне с чартъра на Реал Мадрид. Освен футболисти, на гости в София, ще бъде и цялата кохорта, която придружава най-аристократичната организация във футбола. Трябва да следим внимателно тази визита, защото като много хубави неща и това ще мине бързо. Реал няма време за всеки. Момчетата на Флорентино Перес ще спят точно една нощ в София. Те ще си тръгнат веднага след последния съдийски сигнал. Нека си отворим широко очите, защото легендата Реал Мадрид пристига. Начело на тази пленителна организация е Кристиано Роналдо. Португалецът е футболен великан, който отдавна е попаднал в учебниците. Жребият в Шампионската лига ни позволи да го видим и на наша територия.

Следващите дни са посветени на Реал Мадрид и нищо друго.