Порто, АПОЕЛ Никозия и БАТЕ Борисов се класираха за груповата фаза на Шампионската лига, след убедително представяне в плейофите.

Порто се наложи два пъти над Лил, на реванша с 2:0, и с общото 3:0 не остави съмнения за това, че заслужава мястото си в групите отново.

Яцин Брахими в 49-та минута и Джаксън Мартинес двайсет минути по-късно, след асистенция на Брахими, донесоха и втората победа на португалския гранд, на "До Драгао".

Порто най-вероятно ще попадне и в първа урна при тегленето на жребия в четвъртък.

Порто

източник: БГНЕС

БАТЕ Борисов и АПОЕЛ бяха направили ремита 1:1 в първите си срещи, но на реваншите бяха повече от безапелационни и постигнаха чисти победи.

АПОЕЛ би с 4:0 Аалборг, с по две попадения в двете полувремена. Винисиус откри в 29-та минута, а Томас де Винченти добави още едно попадение две минути преди почивката. Ефстатиос Алонефтис в 64-та и бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридан реализираха головете през второто полувреме.

Михаил Гордейчук, Сергей Кривец и Витали Родионов бяха голмайсторите за БАТЕ Борисов срещу Слован Братислава, за успеха с 3:0.

Гордейчук вся някакво спокойствие с попадението си преди почивката, но чак в 84-та минута, с втория гол в мача, и само минута по-късно - и третото попадение - решиха нещата в полза на БАТЕ.

АПОЕЛ, БАТЕ и Марибор ще попаднат в четвърта урна, както и Лудогорец при свое класиране в сряда вечер.

По-рано във вторник място в групите намери и Зенит Санкт Петербург, като руснаците засега чакат жребия във втора урна.