Ред Бул Залцбург и Селтик завършиха наравно 2:2 в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Българският играч на „детелините“ Александър Тонев започна двубоя на резервната скамейка и влезе в игра в 75-ата минута. Малко след това обаче домакините реализираха изравнителния гол за 2:2.

Първият гол в двубоя падна още в 14-ата минута и бе дело на Мубарак Уакасо, който се възползва от пас на Крис Комънс и с перфектен изстрел в десния ъгъл вкара за 1:0.

В следващите минути Залцбург пое владението на играта и направи няколко пропуска. В 36-ата минута все пак резултатът бе възстановен след прецизен удар от границата на наказателното поле на Алан.

В началото на втората част вратарят Крейг Гордън спасяваше положението за Селтик, а с пропуски за австрийците се отличиха Алан и Марсел Забитцер.

Противно на логиката обаче, отново Селтик бе отборът, който излезе напред в резултата. В 60-ата минута герой за шотландците бе Скот Браун, който се възползва от една избита топка, която изстреля директно от воле от около 30 метра, топката изненада вратаря Гулаши и влетя във вратата му.

Крайното 2:2 бе оформено в 78-ата минута от Джонатан Сориано, който с перфектно изпълнение от пряк свободен удар спаси поне точката за своя тим.

В другия мач от групата Динамо Загреб разгроми Астра Гюргево с 5:1 като с хеттрик се отличи Ел-Арби Хилал Судани. По този начин хърватите оглавиха класирането с 3 точки, следвани от Залцбург и Селтик с по една.