Воденият от българския специалист Станимир Стоилов тим на Астана загуби с 1:4 от Олимпиакос гостуването си от 3-ия кръг на група В в турнира Лига Европа.

Голеадата беше започната в 25-ата минута от Фигейраш, който се разписа от няколко метра във вратата на съперника. Вторият гол дойде 8 минути по-късно, когато Елионуси не остави шансове на Ерич.

Буквално в следващата минута Себа направи резултата класически, след като се измъкна от отбраната на гостите и прониза мрежата.

Кабананга върна надеждите на гостите с попадение в 54-ата минута на срещата, след като премерения му шут намери целта.

Всичко за момчетата на Станимир Стоилов приключи с червения картон на Каняс в 58-ата минута, след като той получи втори жълт картон.

В 65-ата минута Себа вкара втория си гол в мача и направи резултата 4:1.

В другата среща от групата, тимът на Живко Миланов Апоел Никозия загуби гостуването си на Йънг Бойс в Швейцария с 1:3. Миланов игра през целите 90 минути.

Гостите откриха резултата с попадение на Ефрем в 14-ата минута, но с хеттрик на Оаро в 18-ата, 52-ата и 82-ата от дузпа домакините обърнаха резултата. 

Така в класирането лидер е гръцкият Олимпиакос с актив от 6 точки, второто място е за Апоел със същия актив. Йънг Бойс е трети с 4, а Астана е на 4-ото с 1 точка.