Лацио отстрани Галатасарай след силно второ полувреме на реванша от 1/16-финалите в турнира Лига Европа и успех с 3:1. Двата тима бяха завършили при 1:1 в първия двубой в Турция, а сега италианският гранд пречупи съперника си след бърза рязмяна на попадения през вторите 45 минути. С общ резултат 4:2 Лацио се класира за осминафиналите в състезанието.

Първото полувреме не предложи нищо особено за феновете, без опасни ситуации пред двете врати, освен един удар на Лукас Биглия от около 24 метра в 43-ата минута. Стражът на Галатасарай Фернандо Муслера обаче реагира отлично и спаси вратата си.

След почивката съперниците заиграха по-открито, а в рамките на пет минути удариха една греда и вкарата общо три гола. Първо в 57-ата минута Лацио бе на косъм от попадение Алесандро Матри овладя добре топката и стреля, но уцели лявата греда. Домакините все пак излязоха напред в резултата в 59-ата минута, когато Марко Пароло вкара с глава за 1:0 с удар от близко разстояние. Нови две минути по-късно, в 61-ата Фелипе Андерсон покачи на 2:0 за Лацио.

Ясин Йозтекин обаче върна надеждите на гостите от Турция само минута след втория гол на Лацио. Йозтекин реализира за 1:2 и намали общия резултат на 2:3.

Десетина минути по-късно и Мирослав Клозе успя да се разпише за Лацио. Ветеранът влезе от резервната скамейка в 70-ата минута и две по-късно бе точен за 3:1 след като получи от Стефан Раду.

До края на мача Лацио имаше още една възможност за гол, но в добавеното време Антонио Кандрева пропусна и в крайна сметка италианците победиха с 3:1.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS