Отборът на Фиорентина записа втора победа в група J от Лига Европа и остава лидер във временното подреждане. Фиорентина надви Слован Либерец като гост с 3:1 и натрупа 7 точки след третия кръг.

В другия мач от групата Карабах победи ПАОК с 2:0, а това бе първи успех в три мача за азербайджанския състав. ПАОК държи втората позиция с 4 точки, колкото има и третият Карабах. Слован Либерец остава на последната четвърта позиция с 1 точка в актива си.

В Чехия Фиорентина превъзхождаше напълно Слован, като с два гола се отличи Никола Калинич – в 8-ата и 23-ата, а в 70-ата точен бе Кума Бабакар. За домакините в 58-ата минута се разписа Петър Севчик.

Още в 5-ата минута Калинич напредна отлично и стреля опасно, но вратарят на Слован спаси. В 8-ата обаче Никола Калинич реализира за 1:0 с хубав изстрел край дясната греда. Второто попадение бе въпрос на време и в 23-ата Даниеле Астори намери отново Калинич, който бе точен за 2:0 за гостите.

В края на първото полувреме Радим Брейте отправи нелош удар, но Чиприан Татарушану се прояви с чудесно спасяване.

След почивката чехите намалиха за 1:2 в 58-ата минута чрез Петър Севчик, който овладя топката в наказателното поле и не сгреши, за да намали аванса на Фиорентина.

В 70-ата обаче сенегалецът Бабакар отказа Слован с трети гол, след като получи изгодно подаване от Кристиан Тело и вкара за 3:1 за италианския състав. Чехите останаха и с човек по-малко шест минути преди края, тъй като в 84-ата минута Радим Брейте получи втори жълт и съответно червен картон.

В другия мач от групата азербайджанският Карабах победи ПАОК с 2:0 и така отбеляза първа победа в тази фаза на турнира. За гърците пък това бе първо поражение от три изиграни двубоя.

Домакините можеха да реализират още в 11-ата минута чрез Муарем Муарем, но той не успя да отправи добър удар. Само 8 минути по-късно Дино Ндлову пък нацели гредата на вратата на ПАОК.

Гостите също пропиляха добър шанс, след като в 24-ата минута Евгени Шаков получи удобна топка и стреля, но вратарят на домакините се намеси навреме.

Двата гола за Карабах паднаха през второто полувреме. Първо в 56-ата Максим Медведев намери Дани Кинтана и испанецът се разписа за 1:0, а в 87-ата Муарем Муарем получи отличен пас от Рахид Амиргулиев и оформи крайното 2:0 за азербайджанския състав.