Воденият от Ивайло Петев отбор на АЕЛ Лимасол загуби с 1:2 домакинството си на Тотнъм в първия мач от плейофа за Лига Европа. Лондончани изоставаха в резултата до 74-та минута, но бързо успяха да обърнат развоя и да стигнат до важния успех, който до голяма степен им гарантира класиране за груповата фаза на турнира.

АЕЛ поведе в резултата в 14-та минута, когато Паулиньо загуби една топка в центъра на терена, което позволи на Адриан Сардинеро да направи добър пробив и с хубав удар вкара за 1:0, като не остави шансове на вратаря Уго Лорис.

Десетина минути по-късно Адриан имаше втора възможност да вкара, но този път не успя да намери очертанията на вратата на Лорис.

Испанският футболист бе най-силният коз в състава на Петев през първото полувреме. Отново Адриан в 32-та минута стреля опасно, но Уго Лорис спаси.

Тотнъм бе близо до това да изравни резултата в 52-та минута, но след удара на Хари Кейн топката срещна напречната греда.

„Шпорите“ организираха добра атака в 71-та минута, но Солдадо пропусна да изравни резултата.

Тотнъм изравни резултата в 75-та минута, когато Ерик Ламела намери с отличен дълъг пас Роберто Солдадо, който с удар от въздуха разстреля Фергуш за 1:1.

Тотнъм обърна развоя на срещата в 80-та минута, когато Ламела се отличи с втора асистенция, а победното попадение отбеляза Хари Кейн.

Реваншът на „Уайт Харт Лейн“ е след седмица.