Старши треньорът на Севиля Унай Емери логично бе много щастлив, след като за трета поредна година спечели Лига Европа със своя отбор.

"Обичаме този турнир. Това е нашият турнир. Ливърпул бе страхотен през първото полувреме и логично можеше да ни победи. Но обратното също бе вярно. Чувствахме се много по-уверени след първия ни гол. На полувремето опитахме да променим малко мислите си. Отборът направи крачка напред и след това мачът бе открит. Трябва да бъдем себе си", заяви Емери.

"Истинският ни успех е какво направихме по пътя дотук. Насладихме се на тази година в Европа и сега се радваме, че отново сме шампиони. Тези моменти са уникални. Трябва да се насладим на този момент, но и да мислим за финала за Купата на Краля в неделя, но трябва да се насладим на този момент, защото отборът го заслужава."

"Трябваше да направим нещо на полувремето. Ливърпул е страхотен отбор и се приспособи бързо. Трябваше да имаме вяра в себе си. Трябваше да се чувстваме като на своя стадион. Феновете бяха напълно невероятни. Те дадоха всичко от себе си и това ни помогна. Антонио Пуерта също бе с нас. Преди мача си казахме, че трябва да спечелим заради тях."

"Коке може да прави всичко. Ако играе като нападател, ще вкара. Имам повече вяра в него, отколкото той има в себе си", допълни Емери.