Азербайджанският Карабах изхвърли холандския Твенте от Лига Европа след равенство 1:1 в реванша от плейофите на турнира. Карабах поведе с гол на Люс Кастайнгнос в 37-ата минута, а попадението, което класира азербайджанците напред бе дело на македонеца Муарем в 51-ата минута. С този гол на чужд терен Карабах влезе в груповата фаза на втория по сила турнир във футболна Европа.

Реваншите от плейофите на Лига Европа предложиха още изненади. От турнира отпаднаха Макаби Тел Авив и Олимпик Лион. Израелският гранд победи с 3:1 Астерас, но с общ резултат и повече попадения на чужд терен гърците се класираха за групите на турнира. На двубоя в Ларнака Астерас поведе с 1:0 в средата на първото полувреме, след като в 23-ата минута румънецът Дорин Гоян бе точен. Израелците върнаха бързо попадението, като в 27-ата Бадаш вкара за 1:1. През второто полувреме Захави и Прика реализираха съответно втори и трети гол за Макаби, но Астерас триумфира в края.

В Румъния Астра Плоещ отстрани Олимпик Лион след 0:1 и общ резултат 2:2. Голът за Лион бе дело на Джонатан Хери още в 23-ата минута, но французите на стигнаха до второ попадение, което би ги класирало напред.

Напред в групите на Лига Европа продължават още Дниро след 0:0 и общ резултат 2:1 срещу Хайдук Сплит, Риека след 3:0 като гост над Шериф Тираспол и общо 4:0, Трабзонспор след 0:0 и общ резултат 2:0 срещу Ростов, както и ПСВ Айндховен след 2:0 като гост и общо 3:0 срещу Шахтьор от Беларус.