И последният английски отбор отпадна от евротурнирите снощи, след като Евертън се прости с Лига Европа на осминафиналите. "Карамелите" паднаха с 2:5 от Динамо Киев, с което английското участие в тази надпревара приключи безславно. 

С елиминацията на мърсисайдци беше достигнато 22-годишно дъно на английското участие в евротурнирите. За първи път от 1993 г. насам четвъртфиналната фаза на континенталните клубни надпревари ще бъде без представител на Острова. 

Иначе само преди две години сред последните осем в Шампионската лига нямаше английски отбор. Но тогава до четвъртфиналите в Лига Европа стигнаха цели три, а един от тях - Челси - дори спечели тази надпревара. 

Иначе Англия имаше цели седем представителя в Европа тази година. Но всичките - Ливърпул, Евертън, Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Хъл Сити и Тотнъм - отпаднаха рано-рано. Най-зле се представиха Хъл Сити и Ливърпул.

Мърсисайдци отпаднаха за нула време и от Шампионската лига, и от Лига Европа. "Тигрите" дори не стигнаха до групите на Лига Европа, но пък и никой не е очаквал подобно нещо от тях, все пак.