Александър Тонев няма как да бъде наказан за обвиненията в расизъм, ако от Абърдийн не докажат по някакъв начин твърденията на своя защитник Шей Лоугън, че българинът го е обидил на расистка основа в дебюта си за Селтик.

От Селтик обявиха, че Тонев отрича твърденията на Лоугън. Играчът на Абърдийн е информирал за случилото се рефера Боби Мейдън, след което е помолил и треньорският щаб да обърне внимание на четвъртия рефер Крауфърд Алън, както и на ръководството на Селтик.

Предполагаемата обида ще бъде спомената в доклада на Мейдън, който се очаква да пристигне в Дисциплинарната комисия в понеделник, както и в доклада на делегата Джон Конъли.

Двамата замесени играчи Лоугън и Тонев, както и мениджърите Дела и Макинс най-вероятно ще бъдат повикани за разговор от Дисциплинарната комисия, след което предстои разследване, за да бъде решено, дали има основание за наказание срещу Тонев.

За момента обаче няма никакви доказателства за расистката обида от страна на българина и ако такива не се появят, то тогава ситуацията остава думата на един мъж срещу тази на другия, което няма да е достатъчно за наказание.

От Абърдийн за момента отказват коментар, но според „Дейли Мейл“, от клуба са наясно, че трудно могат да докажат твърдението на своя играч, но са били длъжни да уважат думите на Лоугън и да подадат жалба.

Докато чака решение, Тонев най-вероятно ще попадна в групата на Селтик за гостуването на Ред Бул Залцбург в Лига Европа в четвъртък.