Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов не скри надеждите си да поеме към по-голямо предизвикателство след Нова година, свързано с нов отбор. Наставникът намекна това след първата спечелена точка в Шампионската лига.

Астана, начело със Станимир Стоилов, завърши 2:2 с Галатасарай в мач от груповата фаза на турнира.

„Смятам, че в исторически план точката е добре, това е първа точка за Астана в ШЛ, както и за мен като треньор. Мачът беше труден, смятам, че през първото полувреме бяхме под голяма нервност и напрежение, макар че нямаше от какво да се притесняваме. Смятам, че това оказа влияние. Имахме своите шансове през втората част“, сподели пред bTV Станимир Стоилов.

„Без характер няма как да се получи. Без желание и без амбиция нищо не се получава. При нас имаше поставена задача – Лига Европа. Ние я преизпълнихме, ще видим какво ще се случи в шампионата, а след това всичко ще е според резултатите ни. Ние може би не сме готови за нещо повече в ШЛ, но зависи и от резултатите на нашите противници. Знам, че можем да създаваме проблеми на нашите съперници, особено като домакини. Третото място в групата би било добре дошло, но все пак не можем да си поставяме подобни цели.“

„На този етап няма нищо за мой нов договор с Астана. Аз за себе си нямам решение в главата къде ще продължа след Нова година, нещата са висящи. Не съм далече от България, в момента търся по-голямо предизвикателство“, коментира Стоилов.