Български футболист, който играе за Агия Напа, отне победата на АЕЛ Лимасол в мач от кипърското първенство. В среща от 9-я кръг Агия Напа продължи с добрите си резултати и направи 1:1 като домакин на водения от Ивайло Петев състав.

Бившият полузащитник на Славия и Локомотив (Пловдив) Веселин Марчев откри резултата за домакините в 85-ата минута, а гостите се спасиха от поражение с точен удар на Александру Йоница в 94-ата минута. След този резултат АЕЛ е на 4-о място с 13 точки, но изостава на цели 9 от лидера Апоел и на 5 от 2-ия Аполон.

Домакините от Агия Напа в предишния кръг победиха с 2:1 Омония като гост, а с днешната точка събраха общо 6 и се нареждат 10-и от 12 отбора.

За АЕЛ това е трети пореден мач без победа след домакинската загуба от Ермис Арадипу с 2:3 в предишния кръг.

За Агия Напа игра още един българин- Васил Панайотов, като двамата с Марчев играха пълни 90 минути.

Бившият полузащитник на Пирин (Гоце Делчев) Панайотов опита късмета си в 41-ата минута, но вратарят Ромеро спаси. Иначе АЕЛ също имаше две добри възможности.

През второто полувреме гостите натиснаха здраво, имаха и доста шансове, но Карлитос, Даниелзиньо и Барселос пропуснаха добри възможности. В 85-ата минута Марчев откри резултата с невероятен лоб, който не остави шансове за вратаря на гостите. Но благодарение на румънския си футболист те измъкнаха равенството накрая. /БТА