Разследването за расизъм срещу българския национал Александър Тонев може да бъде прекратено поради липсата на телевизионни доказателства, съобщава ексклузивно вестник „Дейли Експрес“.

Според ръководството на Абърдийн, българинът е обидил на расистка основа футболиста на тима Шей Лоугън по време на двубоя срещу Селтик през уикенда. Инцидентът е станал достояние на рефера Боби Мадън по време на мача, а след неговия край, делегатът на двубоя Джон Конъли също е бил запознат със случката. 

От щаба на Селтик излязоха с изявление, че Тонев, който е собственост на Астън Вила, е отрекъл за използването на обидни реплики по адрес на своя противник.

Веднага след официалната жалба от страна на Абърдийн, от Шотландската футболна асоциация изискаха записи от всички камери на телевизия Sky Sports, която предава мача. Според различни източници обаче, нито една от тях не доказва на 100 процента твърденията на ръководството на Абърдийн. На тях единствено се вижда, че Лоугън и Тонев се изправят един срещу друг в началото на втората част след грубо единоборство.

Веднага след инцидента се вижда как 26-годишният англичанин отива при своя капитан Марк Рейнълдс, за да го информира за думите на Тонев. От своя страна Рейнълдс запознава с инцидента и главния рефер.

В същото време, нито един от съотборниците на Лоугън не е чул думите на Александър Тонев, което също би се оказало проблем за разследващите органи, за да докажат вината на българския национал.