Българският национален вратар Николай Михайлов изигра трети мач за турския си клуб Мерсин Идманюрду във всички турнири и първи за първенството. 

Михайлов беше титуляр при равенството 1:1 като гост на Акхисар Беледие и направи няколко много добри спасявания.

Домакините от Акхисар откриха резултата в 67-ата минута чрез Билял Киса, който се разписа след пас на гръцкия ветеран Теофанис Гекас. 10 минути по-късно Велитон изравни за гостите от Мерсин, използвайки двойно подаване със сънародника си Рикардо Педриел.

В началните минути на мача домакините от Акхисар упражниха сериозен натиск, но българският страж излезе на сцената с отлични изяви. 

В 10-ата минута авторът на гола Билял излезе по диагонала срещу Михайлов, но българският вратар извади топката в корнер. В 27-ата минута домакините можеха пак да вкарат, но Михайлов изпревари Джом, който се включи на скорост.

След този резултат Мерсин събра 17 точки и се изкачи на 3-о място, пред Бешикташ, който има също толкова, но по-лоша голова разлика. Начело с по 19 точки и мач по-малко са Фенербахче и Галатасарай. Домакините от Акхисар Беледие са 6-и с 15 точки./БТА