Бившият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос изказа куп хвалебствия за Димитър Бербатов в интервю пред гръцките медии.

Рамос познава отлично Берба, след като двамата работиха заедно в Тотнъм, а явно впечатленията на испанеца са превъзходни, защото той определи трансферът на ПАОК като „страхотен ход“. Според Рамос, привличането на българина е важно не само за ПАОК, а и за цялото гръцко първенство.

"Познавам ПАОК. Гледал съм отбора и смятам, че привличането на Бербатов е много важно. Той е играч, който е способен да помогне на тима да постигне целите си в гръцкото първенство и в Европа. Смятам, че присъствието на играч от неговата класа е важно не само за новия му отбор, но и за цялото гръцко първенство“, заяви специалистът.

Бербо дебютира с половин час за ПАОК

Относно играта на Бербатов, Рамос сподели: "Треньорът може да очаква много повече от Бербатов. Не става дума само за голове. Той е отличен играч, с брилянтна техника и движение с топка и без. Той е ценно оръжие за всеки треньор и носи голямо качество към състава."

Рамос сподели само положителни неща и за характера на българина: "Тези, които го познават, могат да потвърдят, че той е наистина невероятен човек. Преди всичко той е голям работохолик и добър характер. На терена може да демонстрира, че има голяма увереност в себе си, но всъщност не се държи като звезда. В нито един отбор, в който е бил, не е имал проблеми със съотборниците."

"Мисля, че с привличането му ПАОК направи страхотен ход и това ще си проличи на терена", допълни Рамос.