Тази вечер може да се окаже историческа за българската звезда Димитър Бербатов. Ако се разпише с екипа на Монако срещу бившия си клуб Байер Леверкузен, той ще се изравни по голове в евротурнирите с Христо Стоичков. 

Двамата в момента водят класацията за най-резултатен българин по терените на Стария континент. Камата е с 34 гола, а благоевградчанинът с един по-малко, но продължава да играе в Европа. 

Но дори и да бъде изпреварен, Стоичков поне може да остане с утешението, че е доста по-ефективен. Своите попадения той е вкарал в 70 мача с екипите на ЦСКА и Барселона, докато Бербо е реализирал своите 33 в 78 за отборите на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. 

Головете на Камата също така са и по-важни. Той има шест попадения на сметката си на полуфинали - три са за ЦСКА срещу Барселона и още три с екипа на каталунците срещу Ювентус и Порто на два пъти. 

Ако Бербатов задмине носителя на Златната топка за 1994 г. по отбелязани голове в Европа, вероятно ще задържи за дълго честта да е най-резултатният българин в евротурнирите, защото конкуренцията им е далеч назад.