Отборът на Палермо без Ивайло Чочев, завърши при 3:3 срещу Аталанта в мач от 16-я кръг на Серия А. Двубоят, който бе сравнително равностоен, предостави доста зрелищни моменти, както и цели 6 попадения на зрителите.

Първо резултатът откри в полза на гостите Лука Ригони, а Франко Васкес добави още две попадения. Точни за домакините бяха Максимилиано Моралес и Херман Денис на два пъти, единият от които от дузпа.

Гостите от Палермо започнаха срещата добре и поведоха след 6 минути игра. Франко Васкес комбинира добре с Лука Ригони, а последният покоси мрежата на Аталанта за 1:0.

Натискът на сицилианците продължи и в 16-ата минута асистентът при първото попадение Васкес покачи на 2:0 след ефектен удар, който нанесе пред дъгата на наказателното поле. Топката прехвърли първоначално вратаря Марко Спортиело, след това срещна напречната греда и премина в пълен обем голлинията.

Аталанта опита да се отърси от първоначалния шок, като играчите на домакините създадоха някои положения, но успяха да отвърнат на удара едва в 39-ата минута. При една центрирана топка в наказателното поле, последва единоборство между Езекиел Мунюс и Херман Денис във въздуха. Реферът прецени, че Мунюс е натиснал нерегламентирано Денис, който падна около малкото наказателно поле, и посочи бялата точка. С изпълнението се нае именно потърпевшият Денис и с безпощаден удар намали на 1:2.

Футболистите на Палермо обаче побързаха на успокоят устрема на своя съперник, като в даденото от съдията продължение на първата част вкараха и трети гол. Васкес получи пас от ляво от Пауло Дибала и засече за 3:1.

След почивката Аталанта вдигна значително оборотите и в 55-ата минута Максимилиано Моралес върна с пълна сила интригата в двубоя, разписвайки се за 2:3. Последваха нови силни домакински минути, а в 76-ата Херман Денис отбеляза втори гол в сметката си в мача и възстанови равенството – 3:3, а така оформи крайния резултат.

С равенството Палермо направи нещо историческо, след като за първи път сицилианците регистрираха 8 поредни мача без загуба в италианската група на майсторите.

В класирането Палермо е на 10-о място с 22 точки, а Аталанта е 17-и с 15.

Ето и още резултати от 16-я кръг:

Верона – Киево 0:1

Фиорентина – Емполи 1:1

Сампдория – Удинесе 2:2

Торино – Дженоа 2:1