Ивайло Чочев записа четвъртия си мач в Серия А с екипа на Палермо при равенството 2:2 срещу домакините от Торино в двубой от 14-ия кръг на Серия А. Българинът остана на терена през всичките 90 минути, но като голяма част от съотборниците си остави по-скоро негативни впечатления.

Въпреки не много добрия мач за „розанерите“, те на два пъти повеждаха в резултата, но накрая трябваше да благодарят на съдбата и съдиите, че си тръгнаха непобедени. Равенството им позволи да запазят 11-ото място в класирането с 18 точки, докато Торино остана 15-и с пет по-малко в актива си.

ВИДЕО от атрактивното равенство вижте ТУК!

Сицилианци стартираха по-силно мача и в първите минути определено изглеждаха като по-опасния тим. „Биковете“ от своя страна бяха колебливи както при единоборствата, така и с изнасянето на топката, което коренно щеше да се промени.

В 15-ата минута гостите трябваше да преглътнат тежък удар. Левият им халф-бек Фабио Дапрела се контузи и на негово място като принудителна смяна се появи Ахраф Лазаар.

Това бързо беше забравено, защото още в следващата си атака Палермо поведе. Тъкмо Лазаар намери Пауло Дибала отляво по атаката, а аржентинецът опита да намери Андреа Белоти пред дъгата. Пасът не стигна до италианския младежки национал, но топката продължи движението си и застана точно на пътя на Лука Ригони. 29-годишният халф стреля мощно в центъра на вратата и през човек, което попречи на вратаря Жиле да прецени добре топката – 0:1.

Оттук нататък Торино започна да набира сила и притискаше все по-жестоко опонента си. В 27-ата минута Фабио Куалярела на два пъти имаше чудесни възможности да изравни. Първо той засече подаване от корнер с глава и принуди Морганела да чисти от голлинията. Кълбото отново се озова у бившия играч на Ювентус, който от воле с десния крак стреля покрай близката греда.

Десет минути преди почивката домакините постигнаха целта си. Емилиано Морети копна топката в наказателното поле, където Джоузеф Мартинес овладя на гърди под напора на Гонсалес, обърна се и стреля прецизно в долния десен ъгъл за 1:1.

Две минути преди края на полувремето Пауло Дибала върна водачеството на Палермо с дежруния си гол. Лошо изчистена топкаот Бруно Перес попадна у Лазаар, а мароканецът центрира към Дибала в пеналта. Аржентинецът си поведе триково с пета, като пусна кълбото над главата си и отблизо го промуши под плонжа на Жиле. Това беше неговият 7-и гол от старта на първенството.

В продължението на първата част Куалярела пропиля чудесен шанс, като от 17-18 метра изпрати воле на половин метър над гредата.

След почивката натискът на Торино стана още по-яростен. Така в 63-ата минута Омар Ел Кадури центрира от ъглов удар, няколко играчи се разминаха на първа греда, а Камил Глик подложи глава и отклони кълбото в далечния долен ъгъл. Сорентино се разтегна, но не можа да стори нищо – 2:2.

До края Палермо като по чудо на няколко пъти се отърва на косъм от това да допусне пълен обрат, а и получи неочакван съдийски подарък. В 83-ата минута Дармиан успя да се измъкне отдясно в наказателното поле и центрира остро пред голлинията, където кълбото рикошира в играч на гостите и влезе в мрежата. Съдиите обаче прецениха, че Дармиан се е намирал в засада при подаването към себе си, макар повторенията да показаха, че Муньос го покриваше.