Шефовете на Интер са взели решение да не подновяват договора на треньора Роберто Манчини, пише пресата на Апенините. Споразумението между двете страни изтича в края на идния сезон 2016/2017, като очевидно китайските собственици искат да го подтикнат към ранна раздяла.

В момента „нерадзурите“ са в САЩ за лятното си турне и скоро трябва да имат среща със своя президент Ерик Тохир. Предвидени са разговори между индонезиеца и Манчини, като на тази среща ще присъстват и представители на новите собственици от „Сунинг Груп“.

Изданието „Тутоспорт“ се позовава на източници близки до клуба, които тврърдят, че Манчини кара последна кампания по време на втория си престой на „Джузепе Меаца“. Освен това новите китайски босове нямали намерение да инвестират сериозно в опит за подсилване на състава.

Това положение едва ли ще задоволи Манчини, който очакваше да получи по-боеспособен състав, ако ще се гони титлата в калчото. По тази причина в Интер вече са изготвили списък с евентуални заместници при положение, че италианският тактик реши да поиска предсрочно прекратяване на контракта си. Бившият треньор на тима Леонардо е фаворит за поста, а другите достъпни варианти са Чезаре Прандели и скандализиралия Лацио Марсело Биелса. Евентуален договор с аржентинеца обаче крие много повече рискове, тъй като Лацио заплаши да го съди заради напускането му само 48 часа след назначението в римския гранд.