Наставникът на Милан Синиша Михайлович направи много интересно изказване в навечерието на мача на тима му с Лацио. Според сърбина, "орлите" са отбор, от който няма да е учудващо, ако "росонерите" загубят или просто не успеят да победят. 

"В Серия има 13 отбора, срещу които ние задължително сме фаворит. И тогава победата е задължителна за нас. Но има пет или шест тима, срещу които няма как да си фаворит и изходът в мачовете срещу тях може да е всякакъв."

"Един от тези отбори е Лацио. Другите са Юве, Рома, Интер, Фиорентина и Наполи.В тези битки можеш да победиш, но като нищо можем и да загубим. Ако спечелим трите точки, това ще е огромен бонус за нас, особено от психологическа гледна точка. Но е по-лесно да се приеме загуба от Лацио, отколкото от някой слабак", сподели Михайлович. 

Напрежението около него поспадна напоследък след трите мача без загуба. Иначе доскоро сърбинът изглеждаше пред уволнение. Сега целта пред него е тази положителна серия да продължи. 

"Отиваме в Рим с надеждата да победим. Знаем, че Лацио има някои проблеми навън но в Рим е непоколебим и е спечелил осем от осемте си мача. Те обаче си имат слабите места и се надявам да ги намерим и да се възползваме от тях", сподели още Михайлович.