Още признаци за напрежение дойдоха от съблекалнята на Милан. Холандският халф Найджъл де Йонг, който е един от най-опитните в състава в момента, публично се оплака от липсата на игрово време. 

Той започна сезона като титуляр, а дори в началните мачове с Фиорентина и Емполи носи капитанската лента. Но от загубата от Дженоа насам в края на септември досега, Де Йонг не е попадал в състава на наставника Синиша Михайлович. 

"Мисля, че е очевидно за всички, че не съм доволен. Играя прекалено малко и това не ми харесва. Но няма какво да направя, освен да чакам и да се надявам да получа възможност, която да оползотворя", сподели Де Йонг. 

Напоследък все по-често се говори за уволнение на наставника на "росонерите", като дори измъчената победа над Сасуоло през уикенда не помогна много на каузата на Михайлович. И въпреки това, Де Йонг е на мнение, че всичко в тима е наред. 

"Духът в съблекалнята ни е висок, защото спечелихме последния си мач. Просто трябва да продължим в същия дух, а аз се надявам, че ще имам участие в това", сподели още холандският полузащитник.