Новата звезда на Ливърпул Марио Балотели изглежда няма да започне по най-добрия начин отношенията си с новия селекционер на националния отбор на Италия Антонио Конте. Нападателят не попадна сред извиканите от бившия наставник на Ювентус за първите му официални мачове. 

"Скуадра адзура" е съперник на България в започващите през септември евроквалификации. На 4 септември Конте извежда тима в дебюта си за контрола срещу Холандия в Бари, а пет дни по-късно е и първият мач от кампанията за Франция 2016 срещу Норвегия в Осло. 

Но вместо новата звезда на Ливърпул, в сметките му в нападение попадна нападателят на слабака Сасуоло Симоне Заза. Сред извиканите атакуващи футболисти е и резервата на Ювентус Себастиян Джовинко. 

Напред Конте ще разчита още на Даниел Освалдо от Интер и Стефан ел-Шаарави от Милан. Последният тъкмо се завърна след контузия, но направи силни мачове в подготовката на тима си. 

Балотели е наказан за мача с норвежците още от Световното. Но специалистите в Италия очакваха да бъде извикан за битката с "лалетата", в която да покаже на новия наставник, че може да се разчита на него. Но плановете на специалиста явно са други. 

Сред повиканите не са ветераните Рикардо Монтоливо и Андреа Пирло. Те не са на разположение заради травми. От състава от Световното не са извикани още Алесио Черчи, Антонио Касано и Лоренцо Инсине. 

Първа повиквателна въобще получава вратарят на Торино Даниеле Падели. За заместника на Балотели Симоне Заза това също е първа повиквателна за "адзурите" въобще в кариерата му.