Двама ветерани в залеза на кариерите си ще получат шанс да играят отново за италианския национален отбор под ръководството на новия селекционер Антонио Конте. Това са 37-годишният таран Лука Тони и наборът му Антонио ди Натале, който също може да води атаката на "адзурите". 

Според вестник "Гадзета дело спорт", двамата ще бъдат в сметките за контролата с Холандия в началото на септември и няколко дни по-късно за първата евроквалификация с Норвегия. "Скуадра адзура" е в една група с България в тези пресявки. 

Тони не е попадал в състава на италианците от 2009 г., а Ди Натале - от 2012 г. До извикването на тараните, които изживяват втора футболна младост, се налага заради слабата форма на Стефан ел Шаарави, Лоренцо Инсине, Марио Балотели и ненапълното възстановяване на Джузепе Роси. 

В състава на Конте се очаква да попаднат още ветерани - 36-годишният вратар Джанлуиджи Буфон, 35-годишният халф Андреа Пирло, 31-годишният халф Даниеле де Роси и други. От тях само Пирло е под въпрос, защото получи контузия по време на тренировка. 

Окончателният списък  на новия селекционер ще стане ясен в събота вечерта.