Сампдория спечели дербито на дъното в Серия А срещу Верона. "Моряците" разбиха с 3:0 съперника си на неговия терен и взеха важна живителна глътка въздух, докато "слънцата" бяха закопани още по-дълбоко към Серия Б. 

Развръзката в този мач дойде още преди почивката, когато тимът от Генуа изкова успеха си. Роберто Сориано, Антонио Касано и Лазарос Христодулопулос оформиха победата още през първата част. 

На практика всичко беше приключило още в 11-та минута, когато резултатът беше вече 2:0. Но първи Сориано се разписа още в 6-та минута, когато направи добавка след страхотен удар на Фабио Куалярела, избит в крака му от вратаря. 

Отново бившият национал Куалярела беше в основата на второто попадение. Пак негов шут беше избит от вратаря, а този път добавката беше на Антонио Касано и резултатът набъбна на 2:0. 

Веднага след това Лука Тони изпусна да намали преднината на гостите, но ударът му беше избит от вратаря Емилиано Вивиано. С това обаче се изчерпаха хубавите ситуации за Верона до почивката. Но не и главоболията. 

Всичко в този мач приключи в 30-та минута, когато Лазарос Христодулопулос със страхотен изстрел препарира за трети път стража на домакините и направи 3:0. Седем минути след това Фабио Куалярела направи пореден пропуск и не можа да направи още по-голяма преднината на тима си. 

След почивката Верона имаше три хубави възможности поне да намали резултата, но при всичките ситуации Лука Тони не успя да преодолее Емилиано Вивиано. Така в крайна сметка резултатът се запази до последния съдийски сигнал. 

Така Сампдория събра 31 точки и се отдалечи на комфортна позиция от опасната зона. Верона остава на дъното с 18 точки и все още е на девет от спасителния бряг, но броят на кръговете безмилостно намалява.