Кандидат-шампионът Рома не можа да тръгне с победа в новия сезон на Серия А. "Вълците" стигнаха само до равенство 1:1 при гостуването си на неудобния Верона и не можаха да повторят старта от миналата година. 

За "джалоросите" дебютираха новите попълнения Войчех Шчесни, Един Джеко и Мохамед Салах. Но и това не се отрази в нещо различно от хикс. Иначе домакините поведоха чрез Бошко Янкович в средата на втората част, но малко след това Алесандро Флоренци изравни. 

Домакините започнаха по-активно и първи имаха шанс да открият. Хуан Гомес още във втората минута се добра до наказателното поле и от границата му отправи мощен шут, който обаче мина покрай вратата. 

Гостите се посъвзеха и отвърнаха с няколко опасности, завършили с изстрели на Джеко, Миралем Пянич и Мохамед Салах, но без сериозни затруднения за Рафаел. Емил Халфредсон пък не спираше да тормози защитата на Рома. 

Джеко имаше страхотен шанс да се разпише в официалния си дебют в 32-та минута, но ударът му с глава от изгодна позиция не намери целта. Самуел Супрайен отвърна за Верона с изстрел от границата на наказателното поле, но също не затрудни Шчесни. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след подновяването на играта за пореден път Халфредсон не беше точен. Все пак той се поправи в 61-та минута, когато беше в основата на първия гол на "слънцата". 

Тогава нахлу в половината на Рома и с перфектен пас изведе зад защитата Бошко Янкович и последният с удар от воле преодоля Шчесни за 1:0. Но тази радост за домакините не трая дълго. 

В 66-та минута Алесандро Флоренци получи хубав пас на около 20-25 метра пред вратата от Един Джеко и без да се забавя изстреля истински снаряд, който стражът на Верона нямаше как да отрази. 

След това попадение римляните се хвърлиха в преследване на пълния обрат, но не успяха да намерят целта. Джеко, Пянич на два пъти и Василис Торосидис не успяха да преодолеят Рафаел и в крайна сметка мачът завърши без победител. 

Този резултат помогна на "вълците" поне да запазят традицията да не губят от този съперник в последните почти 19 години. Последният успех на Верона над Рома е от 1996 г. и явно "слънцата" ще трябва да почакат още, за да сложат нейния край.