Първа победа за сезона в Серия А записа тимът на Парма. След серията от две поредни поражения на старта на кампанията, сега "дуковете" ѝ сложиха точка след успеха с 3:2 като гости на Киево. 

Те стигнаха до успеха след пълен обрат от 0:1 до 3:1 и финални драматични минути, в които домакините от Верона тръгнаха да търсят отново равенството, след като бяха намалили изоставането си отново на един гол. 

Иначе мачът започна по най-великолепния възможен начин за "летящите магарета". Те откриха още в 4-та минута при първата си по-опасна атака. При нея Деян Лазаревич намери Мариано Иско на празна врата и нападателят нямаше как да сбърка и откри резултата. 

До почивката нови попадения не паднаха, въпреки че Антонио Касано на два пъти можеше да изравни, а веднъж Макси Лопес можеше да удвои преднината на домакините. Това обаче не се случи и развръзката остана за след почивката. 

Начало на обрата за Парма постави вездесъщият Касано в 65-та минута. Той се разписа след бърза контра, започнала след груба грешка на играч на Киево в половината на гостите. Масимо Кода намери бившия италиански национал и той с прекрасен фалцов удар изравни за 1:1. 

След 12 минути победата на "дуковете" изглеждаше сигурна. Първо в 75-та минута Кода направи обрата пълен след хубав пас на Даниеле Галопа, а само две минути по-късно авторът на второто попадение се отчете с още една асистенция и пак към Касано, за да стане резултатът 3:1 за Парма. 

Домакините обаче не се пречупиха от този развой. Само пет минути след третия гол в мрежата им Алберто Палоски реализира за 2:3 и "летящите магарета" се хвърлиха в търсене на изравняването. До нов гол обаче не се стигна и така Парма взе първата си победа от началото на сезона. 

Така двата тима делят позиции в средата на таблицата преди изиграването на останалите срещи от кръга. Те са с по 3 точки в актива си, но вероятно ще паднат надолу в класирането.