Малко очаквана издънка допусна един от големите фаворити в италианския шампионат Наполи. Момчетата на Рафа Бенитес бяха шокирани на своя стадион от Киево и паднаха с 0:1. 

Единственото попадение отбеляза Макси Лопес. Бившият играч на Барселона беше точен малко след почивката при един от малкото шансове за попадение за "летящите магарета". 

След това последваха редица пропуски пред вратата на младия страж Франческо Барди, който направи страхотен мач и направо отчая атомното нападение на неаполитанците. 

Иначе мачът мина под диктовката на Наполи. Още в началото имаше редица положения пред Хосе Мария Кайехон, Гонсало Игуаин и Марек Хамшик, но те не бяха точни. В 27-та минута домакините получиха страхотен шанс да открият. 

Тогава беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Игуаин от страна на словенския защитник Бощян Цезар. Аржентинецът застана зад топката и стреля силно и точно, но невероятният Барди отрази удара му. 

Малко след това Маки Лопес проигра единственото положение за Киево преди почивката, след като беше изведен сам срещу вратаря на домакините и с акробатичен удар го прехвърли, но топката се удари в горната греда. 

Бившият играч на Барселона и Милан обаче се реабилитира малко след почивката. В 49-та минута той беше изведен на изгодна стрелкова позиция и от границите на наказателното поле с мощен шут откри резултата. 

След това положенията пред вратата на "летящите магарета" се редуваха едно след друго. Пропуските обаче бяха много и невероятни, като дори в добавеното време домакините имаха шанс да изравнят, но Хамшик не беше точен. 

Така Киево си тръгна с малко очаквани, но изключително сладки три точки от Неапол. Играчите на Рафа Бенитес пък разочароваха феновете си с много пропуски и не успяха да ги зарадват при дебюта на новия им дънков екип.