Наставникът на Наполи Рафаел Бенитес ще има да дава доста обяснения пред собственика Аурелио де Лаурентис след втората поредна загуба на тима му в Серия А. Южняците паднаха от Удинезе с 0:1 като гости и оставиха доста поводи за размисъл. 

Единственото попадение отбеляза защитникът Данило Ларангейра 20 минути преди края. Бразилецът се възползва от грешка на защитата на неаполитанците и донесе трите точки на тима си, който вече започна да се изкачва в класирането. 

Иначе мачът не предложи особено много емоции на зрителите. Преди почивката положенията бяха доста малко, като най-чистото от тях беше пропиляно от Валтер Гаргано от състава на гостите в 36-та минута. 

В средата на втората част играчите на Наполи продължиха да са по-опасни и създадоха две положения, но те бяха пропилени. Първо Гонсало Игуаин не успя да се разпише в 63-та минута, като изстрелът му беше спрян от Орестис Карнезис. 

Веднага след това и Хосе Кайехон не беше точен и така след тези ситуации "фриуланите" запазиха вратата си суха и на свой ред погледнаха към наказателното поле на противника. И това им донесе гол в 70-та минута. 

Тогава легендата Тото ди Натале изпълни пряк свободен удар, защитник на Наполи изби топката към непокрития на далечната греда Данило и бразилецът от близко разстояние просто нямаше как да сбърка и откри резултата. 

Този резултат се запази и донесе трите точки на домакините, които вече имат 6 в актива си. Наполи остава в долната половина на таблицата със само три. Южняците бяха изпреварени и от друг колеблив от началото на сезона отбор - Фиорентина. 

"Виолетовите" взеха другия мач с начален час 19:00, като надделяха с 1:0 като гости на Аталанта. Единственото попадение беше дело на Ясмин Куртич в 58-та минута. Така двата тима се изравниха по точки - имат по 4. 

Резултати от ранните мачове в Италия от неделя:

Киево - Парма 2:3

Рома - Каляри 2:0

Дженоа - Лацио 1:0

Саусоло - Сампдория 0:0

Удинезе - Наполи 1:0

Аталанта - Фиорентина 0:1