Отборът на Рома продължава с безгрешната си серия в италианското калчо, като надигра с 2:0 гостуващия Каляри на бившия си наставник Зденек Земан. Чехът беше уволнен от „джалоросите“ преди две години, след като се сдърпа с доста от водещите играчи тогава, а днес на „Олимпико“ Руди Гарсия за пореден път показа, че шефовете на римляните не са сбъркали с неговото назначание.

На практика двубоят от третия кръг на Серия приключи още преди изминаването на първия четвърт час, когато домакините изковаха аванса си.

След спокойни откриващи минути Рома постепенно иззе инициативата и откри резултата при първата си опасна атака. В 10-ата минута Жервиньо пое с гръб към вратата в половината на противника, обърна се и пусна като по конец вдясно към изскочилия зад отбраната Алесандро Флоренци. Той веднага центрира по тревата към далечната греда, където Матиа Дестро от няколко метра намери мрежата зад Алесио Краньо.

Три минути по-късно отново Жервиньо беше в центъра на събитията, след като бе намерен с дълъг пас зад заспалите централни бранители на сардинци. Котдивоарецът пое и някак прокара кълбото към Флоренци в наказателното поле, а юношата на „вълците“ с кинжален шут по диагонала разстреля вратаря, за да отскочи до трибуните и да прегърне баба си. 82-годишната дама за първи път в живота си стъпваше на „Олимпико“, за да гледа своя внук и видимо бе разчувствана от жеста.

Лука Чепители пропусна най-доброто положение за Каляри, след като стреля неточно с глава, докато Раджа Наинголан можеше да се разпише с далечна тупалка за Рома.

Второто полувреме очаквано беше доста протоколно. „Джалоросите“ намалиха значително оборотите, като предпочитаха да ограничават възможностите за Каляри, който пък атакуваше безплодно и логично записа второ поредно поражение в първите си три мача.

Рома пък излезе на върха в класирането с 9 точки заради по-добрата си голова разлика спрямо Ювентус. Любопитното е, че и двата тима все още не са допуснали гол във вратите си.

Каляри е предпоследен с една една точка, колкото имат още Сасуоло, Палермо, Фиорентина, Торино и Емполи.

Серия А, трети кръг, резултати:

Рома - Каляри 2:0

Дженоа - Лацио 1:0

Сасуоло - Сампдория 0:0

по-рано днес: Киево - Парма 1:3

от вчера:

Чезена - Емполи 2:2

Милан - Ювентус 0:1