През доста мъчни моменти трябваше да премине съставът на Милан в 1/16-финалния си мач за Купата на Италия срещу втородивизионния Кротоне, но все пак продължи напред. "Росонерите" се нуждаеха от продължения, за да се справят с 3:1 с представителя на Серия Б. В редовното време резултатът беше 1:1. 

Старши треньорът на "червено-черните" Синиша Михайлович беше пуснал сравнително експериментален състав, но в него си личаха имената и на някои основни играчи. И въпреки това, те не успяха да се справят със защитата на Кротоне цяло едно полувреме. 

В 47-та минута все пак Милан поведе с гол на Луис Адриано, който се разписа след асистенция на Андреа Поли. И тъкмо, когато всички на "Сан Сиро" си отдъхнаха и си мислеха, че това ще е достатъчно за успех, гостите показаха, че няма да се предадат лесно. 

В 69-та минута хърватинът Анте Будимир, който се появи като резерва в 31-та минута заради контузия на опитния Рафаеле Паладино, поля със студен душ малобройната публика на "Джузепе Меаца", като изравни след асистенция на Андреа Барберис. 

Колкото и да опитваха, домакините така и не успяха да вкарат втори гол в редовното време и трябваше да има продължения. Те нанесоха решителния си удар в края на първото от тях, дори в добавеното му време. 

Тогава влезлият като резерва Джакомо Бонавентура се разписа и на практика сложи точка на интригата, тъй като играчите на Кротоне вече нямаха сили. В 115-та минута друга резерва - М'Байе Нианг, оформи крайното 3:1 след асистенция на Рикардо Монтоливо и така класира Милан напред. В следващия кръг опонентът ще е доста по-сериозен - Сампдория.