Провалът на старта на сезона за Интер се дължи на сбърканата подготовка и контролите, които изигра отборът. Поне такова заключение може да се направи от изказването на вратаря на "нерадзурите" Самир Ханданович след загубата с 0:2 от Киево в първия кръг от Серия А. 

По време на летните лагери на миланския гранд начело беше Роберто Манчини, който беше уволнен малко преди началото на сезона. Той беше подготвил цялата програма за подготовка и проверките, които включваха и мач с българския ЦСКА-София. Този двубой беше загубен с 1:2. 

"Бесен съм! И съм бесен за много неща! Има хиляди причини за всичко, което се случва с нас сега, както може и да се намерят хиляди извинения. Трудно е да намериш само една причина защо се представихме толкова зле в този мач. Определено подготовката ни куцаше, защото не сме подготвени добре през лятото."

"И нямаше как да бъдем, след като пътувахме цяло лято и трябваше да тренираме по този начин преди сезона. Не мисля, че вината е на треньора ни Франк де Бур за това, че загубихме по този начин от Киево", сподели ядосаният Самир Ханданович пред медиите в Италия малко след поражението.