В двубой с шест гола и два червени картона Наполи победи Милан с 4:2 и записа първи успех в Серия А. Двубоят бе от втория кръг на италианския шампионат, като Наполи вече има 4 точки, а Милан остава с 3 след успеха си в първия кръг.

Наполи поведе с 2:0, допусна изравняване до 2:2 и след това стигна до успеха с 4:2, а гостите от Милан завършиха двубоя с 9 човека след два червени картона.

Милан първи стигна до шанс, като в 8-ата минута Игнасио Абате стреля над вратата. Последвата силни минути за домакините и в 18-ата Аркадиуш Милик получи чудесен пас и реализира за 1:0 за Наполи. Дрийс Мертенс също тормозеше защитата на Милан и в 27-ата минута стреля опасно, но Джанлуиджи Донарума спаси.

Вторият гол на Наполи падна в 33-ата минута, отново с автор Аркадиуш Милик, който засече глава топката след центриране и вкара за 2:0.

Футболистите на Милан започнаха по-добре след почивката и с два гола за 4 минути изравниха до 2:2. М 'Байе Нианг и Хесус Фернандес – Сусо бяха точни в 51-ата и 55-ата минути за гостите от Милано.

Домакините се активизираха и в 74-ата Дрийс Мертенс стреля добре, насочвайки топката близо до дясната греда, но отново стражът на Милан се намеси навреме. Малко по-късно обаче Хосе Кайехон се разписа и Наполи пак излезе напред за 3:2 в 74-ата минута.

Гостите останаха с 9 човека след като последователно в 75-ата и 88-ата минута първо играта трябваше да напусне Юрай Куцка, а след това и М 'Байе Нианг получиха червени картони.

В добавеното време на двубой Алесио Романьоли имаше нещастието да си отбележи автогол, оформяайки крайното 4:2 за Наполи в четвъртата минута на добавеното време.