Ръководството на Наполи официално преотстъпи полузащитника Джонатан Де Гузман на Киево, като предостави на тима от Верона и опция за пълното откупуване на играча.

Холандският атакуващ футболист е със статут на излишен, откакто Маурицио Сари пое „везувиани“, като прекара втората половина от миналия сезон под наем в Карпи.

Амаду Диавара

източник: Gulliver/Getty Images

Неаполитанци бързо намериха заместник на Де Гузман в лицето на 19-годишния талант Амаду Диавара. Трансферът на играча бе обявен от клубния бос Аурелио де Лаурентис в личния му акаунт в „Туитър“.

Играчът на Болоня ще дойде под наем до края на сезона, като това ще струва 2 милиона евро на клуба. Наполи има опция за откупуването на футболиста при доплащане на още 13 милиона.

За да форсира сделката, Диавара отказа да започне подготовка с Болоня. Към него интерес проявяваха още Валенсия, Рома, Лестър Сити, Астън Вила и Ювентус. Израстването на гвинееца направи силно впечатление, още повече, че той бе привлечен от „хрътките“ преди началото на сезон 2015/2016 само срещу 600 хиляди евро.