Още една грешна стъпка допусна тимът на Фиорентина в преследване на челните позиции. "Виолетовите" стигнаха само до равенство 1:1 в гостуването си на средняка Болоня и може да бъдат изместени от третата позиция. 

Гостите от Флоренция играха през по-голямата част от втората част с човек по-малко, но успяха да поведат и с десетима на терена чрез Федерико Бернардески. Малко след това обаче Емануеле Джакерини възстанови равенството и то се запази до края. 

Иначе докато двата тима бяха в равен състав, Фиорентина имаше по-добрите ситуации. Особено преди почивката юношата на Барселона Кристиан Тейо направи няколко пропуска, а в 35-та минута негов пас към Кума Бубакар не беше оползотворен от последния. 

Така статуквото без голове се запази до почивката, а развръзката дойде след нея. Първо в 57-та минута "виолетовите" останаха с човек по-малко, след като Матиас Фернандес беше изгонен за втори жълт картон. 

Но само две минути след това те поведоха. Тогава направилият много силен мач Кристиан Тейо пусна перфектен пас към Федерико Бернардески, който от границата на наказателното поле прониза безпощадно мрежата за 1:0. 

Но тази радост не трая дълго за гостите. Само четири минути след този гол Болоня изравни. Тогава Годфред Донса намери Емануеле Джакерини около границата на наказателното поле и ударът му попадна в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1. 

До края домакините бяха съставът, който направи повечето и по-опасни атаки, но така и не стигнаха до още едно попадение, с което да се поздравят с успеха. Така двата тима взеха само по точка от този мач. 

С нея Фиорентина събра 46 на третата позиция, като може да бъде изместен от Интер. Болоня пък си остава в средата на таблицата, като на десетото място има 30 точки и може спокойно да доиграе сезона.