Фиорентина успя да вземе само точка след 0:0 при гостуването си в Генуа на Дженоа. Изпуснатите две точки оставиха „виолетовите“ на трето място в класирането с 42 точки, но вече доста далеч от челниците Наполи и Ювентус, които имат съответно 50 и 48.

Други две нулеви равенства станаха факт в неделните мачове от 22-ия кръг на Серия „А“. Торино и Верона не успяха да си вкарат гол, а Удинезе и Лацио също, само че там бяха показани два червени картона. Данило от Удинезе бе изгонен с втори жълт картон в 42-ата минута, а Матри от Лацио – пет минути преди края.

За сметка на това доста резултатен бе двубоят Болоня – Сампдория, завършил 3:2. Болоня първоначално изпусна два гола аванс, но в края успя да грабне с дузпа победата с 3:2 срещу Сампдория. Муние в 12-ата и Донса в 24-ата минута дадоха ранна преднина за Болоня, но второто полувреме беше с обратен знак. Първо Муриел в 54-ата минута намали на 1:2, а 10 минути преди края Хоакин Кореа донесе временното равенство 2:2. Три минути преди края обаче Дестро от дузпа даде победата на Болоня с 3:2.

22 кръг – резултати:

Киево – Ювентус 0:4

Болоня – Сампдория 3:2

Дженоа – Фиорентина 0:0

Наполи – Емполи 5:1

Торино – Верона 0:0

Удинезе – Лацио 0:0

Милан – Интер от 21.45


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS