Лацио постигна класическа победа 3:0 над Аталанта в мача от 15-я кръг на Серия А. Точни за успеха лациалите бяха Стефано Маури, който реализира на два пъти и Сенад Лулич.

Със спечелените три точки Лацио излезе на 4-о място в класирането, с 26 пункта, но и с мач повече от Сампдория (25) и Наполи (24), които са съответно пети и шести.

Първото полувреме предложи постна продукция. Двата състава си размениха едва по едно опасно положение, но и двете акции завършиха без гол. Първо в 21-ата минута след пас от дълбочина, Роналдо Бианки овладя на гърди с гръб към вратата, след това се обърна и стреля, но неточно по посока вратата на Лацио.

А в 38-ата минута „римските орли“ пропиляха чудесен шанс. След центриране от ляво на Стефан де Врай, няколко играчи на Лацио, сред които Стефано Маури се разминаха с топката и тя излезе в аут.

Така двата състава се оттеглиха на почивката при нулево равенство, а всичко по-интересно се разви през вторите 45 минути.

След паузата играчите на Лацио стигнаха до бърз гол. В 51-ата минута Фелипе Андерсон направи великолепен пробив, пусна пас, успореден на голлинията, а Стефано Маури засече за 1:0

В 72-ата минута авансът на „римските орли“ бе удвоен, а главнодействащи лица бяха отново сътворилите първото попадение. Фелипе Андресон подаде към Стефано Маури, който покачи на 2:0.

ВИДЕО МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

4 минути след това Филип Джорджевич отстъпи мястото си на терена на Мирослав Клозе, а в 81-ата минута преднината на Лацио стана класическа. Душан Баста намери с прецизен пас Сенад Лулич, който направи 3:0.

В класирането Лацио излезе на 4-о място с 26 точки, но с мач повече. Аталанта е 15-и с 14 пункта.