Ръководството на Лацио няма намерение да се разделя с един от най-опитните играчи в състава си Мирослав Клозе. Това обяви спортният директор на "орлите" Игли Таре по повод информациите, че германецът е недоволен от статута си на резерва. 

Откакто триумфира със световната титла с Бундестима през лятото, 36-годишният ветеран твърде рядко се появява в състава на римляните, поне според него самия. Затова се заговори, че ще потърси ново предизвикателство през зимата. 

Но въпреки че той самият смята, че играе твърде малко, статистиката е по-различна. Клозе е играл в 12 от мачовете на Лацио в Серия А този сезон, а се е разписал три пъти и има две асистенции. Това задоволява ръководството на клуба. 

"Миро няма да напусне Лацио тази зима, гарантирам ви го. За нас е голяма чест да имаме в състава си световен шампион и като цяло един от най-добрите играчи в Германия. Клозе е обвързан с договор до края на сезона, а в него има опция за удължаването му с още една година", сподели Таре. 

Ветеранът неведнъж е обявявал, че Лацио ще е последният голям отбор в кариерата му и след това ще отиде да играе или в САЩ, или в арабския свят, преди да сложи точка на активния футбол.