Отборът на Каляри победи Сампдория с 2:1 в 6-я кръг на италианската Серия А. С успеха, който е едва втори за Каляри от началото на сезона, тимът записа 7 точки и заема 13-о място във временното класиране. Съставът на Сампдория е 17-и с 6 точки в актива си.

Домакините от Каляри водеха до 86-ата минута, когато Сампдория изравни за 1:1, но две минути по-късно си върнаха преднината.

Каляри поведе в 37-ата минута, благодарение на Жоао Педро. 24-годишният бразилец получи от Симоне Падоин и от близко разстояние вкара за 1:0. Преди това, още в 4-ата минута Никола Муру пропусна да се разпише за домакините, а в 25-ата и гостите пропиляха изгодна възможност в лицето на Матиас Силвестре.

В последните десетина минути съперниците предложиха още емоции за публиката, като в 86-ата Самдория изравни и вече вижаше как измъква поне точка.

Бруно Фернандес получи топката след прецизен пас на Рикардо Лавес и бе точен за 1:1.

Домакините обаче реагираха успешно и в 88-ата минута, възползвайки се от грешка на Сампдория, Федерико Мелкиори достигна до топката и реализира за 2:1 , с което донесе трите точки на Каляри.