Полузащитникът на Интер Фреди Гуарин, който отбеляза победния гол в дербито срещу Милан снощи, посвети успеха на клубния бос Ерик Тохир.

Колумбийският национал беше точен след почивката с прецизен шут в долния десен ъгъл, за да съхрани 100-процентовия актив на „нерадзурите“ от началото на кампанията в калчото. В момента те са еднолични лидери с 9 точки, на 2 пред втория Киево.

„Вчера беше специален ден“, каза Гуарин. „Чувството е фантастино. Изобщо не можах да спя, но това е нормално след толкова вълнуващ мач. Тази сутрин се събудих с повече мотивация от когато и да било.“

„Моят гол? Посвещавам го на моите деца и на Масимо Делакаса (дългогодишен физиотерапевт в тима – б.р.), който преминава през труден период. Очевидно искам да посветя победата на президента, който ни поздрави от Индонезия в компанията на голяма група фенове.“

„Когато нещата в Интер не вървяха, той беше първият, който запретна ръкавите и вложи цялото си сърце. Тохир винаги ни е подкрепял и ни дава нужната мотивация, за да продължим напред. Победата е за него. Дано да задържим това темпо и може би накрая ще се случи нещо специално“, добави Гуарин.