Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри защити момчетата си след днешното поражение от Удинезе в първия им мач от Серия А за сезона. Според специалиста неговият тим е показал добра игра, като просто не е извлякъл максимума от създадените положения.

Сирил Теро вся смут сред феновете на „Ювентус Стейдиъм“ с попадение в 77-ата минута, което шампионът на Италия така и не можа да върне.

„Стартирахме добре мача, но после станахме дезорганизирани и прибързвахме. Нуждаем се от още качество при последния пас и в завършващия удар“, отчете Алегри.

„Към края вече бяхме уморени, тъй като изиграхме 70 минути на много високо темпо, докато Удинезе се възползва от своите контраатаки.“

„Резултатът може да навежда на мисълта, че Юве е играл зле, но вместо това в голяма част от мача се справихме добре. Удинезе е тежък съперник. Те могат да направят живота труден за много отбори.“

Алегри също така говори и за избора си да започне с Кингсли Коман в атака вместо новото попълнение Пауло Дибала. „Коман е много млад футболист и днес направи някои добри неща, но това, което му е куца, е завършващият удар. Особено през първата част показа чудесни действия, но нека не забравяме, че му е нужно време да израсне, както и на другите футболисти, които взехме това лято“, добави Алегри.