Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изказа задоволството си от представянето на играчите си в мача с Парма. "Бианконерите" разбиха опонента си със 7:0, като методично през целия мач наказваха съперника си. 

Специалистът призна, че през седмицата е заложил именно на играта в нападение по време на тренировките през изминалата седмица и според него това се е отплатило по време на двубоя днес. 

"Когато цяла седмица си усърден в заниманията и безмилостно вкарваш топката в мрежата докато те траят, това няма как да не се случи и на самия мач. Точно затова тренировките са важни и трябва да се използват максимално рационално."

"А и да не забравяме, че имам страхотни нападатели - от по-опитните като Карлос Тевес и Фернандо Йоренте, до по-младите като Кингсли Коман и Алваро Мората. Нма как да не похваля всичките."

"Имахме някакви проблеми само в първите 15-ина минути. След това открихме резултата и впоследствие момчетата проведоха мача перфектно и разчетоха правилно указанията ми. Много съм щастлив", сподели доволният Алегри след мача. 

А безпристрастната статистика показва, че има защо да е доволен, защото това е най-голямата победа на "старата госпожа" от 1983 г. насам.