Задаващото се Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона винаги нажежава до червено страстите в Испания, а този път тяхна жертва може да се окаже наставникът на „белия балет“ Рафаел Бенитес. В испанските медии тръгна слухът, че ако мадридчани загубят от големия си враг, то това може да доведе до треньорска рокада и начело на Реал да застане клубната легенда Зинедин Зидан.

Двата мастодонта на Ла Лига ще се изправят един срещу друг в събота на „Сантяго Бернабеу“. Към момента каталунците водят в шампионата с 3 точки пред Реал, а загуба за „лос бланкос“ ще означава увеличаване на пасива с още 3. Подобна преднина няма да направи услуга на Бенитес, а медиите в столицата вече се притесниха относно статистиката му в т.нар. „големи мачове“.

Треньорът още не е преполовил първия си сезон начело на своя роден тим, но това не пречи в последно време да се говори усилено по повод бъдещето му. Според някои източници Бенитес дори е имал разговор с играчите, които му препоръчали да промени тактиката си за сблъсъка с Барса, тъй като именно неговият дефанзивен подход буди най-много съмнения у феновете.

Евентуален провал на испанеца може да павира пътя на Зидан към треньорския пост в първия състав. По настоящем легендата, който беше помощник на Карло Анчелоти в първата му година, води дублиращия тим на „лос меренгес“.