Европейският клубен шампион Реал Мадрид потегля за старта на лятното си турне в Канада. Наставникът Зинедин Зидан има доста оредяла група в първия състав, затова се наложи да я попълва с младоци от юношеските формации. 

Сред тях са двамата му синове Енцо и Лука. Още деветима младежи заминават с тима отвъд Океана, а от първия състав ще има само 14 души. Така групата наброява 25-има футболисти за старта на подготовката в Северна Америка. 

Единственото ново лице в състава на Зидан е Марко Асенсио, който поднови договора си с Реал Мадрид до 2022 година.  

Голямата част от звездите на Реал са още във ваканция, защото участваха на Европейското първенство и на Копа Америка през юни и в началото на юли. Те ще се присъединят към отбора на различни етапи, а най-дълга е почивката за голямата звезда Кристиано Роналдо. 

Първи към групата ще се присъедини Алваро Мората, който е чакан в Монреал в сряда. После идва Лука Модрич на 25 юли. Два дни по-късно отиват Лукас Васкес, Серхио Рамос и Хамес Родригес. 

На 31 юли към "белите" се присъединяват Гарет Бейл, Тони Кроос и Пепе. Кристиано Роналдо е чакан последен в началото на август, но може да почива и още заради травмата си. 

Групата на Реал Мадрид:

вратари: Кейлор Навас, Кико Касия, Рубен Янес, Алекс Кранинкс, Лука Зидан;

защитници: Рафаел Варан, Данило, Даниел Карвахал, Марсело, Начо Фернандес, Лайнхарт, Техеро, Ачраф;

халфове: Каземиро, Иско, Матео Ковачич, Йоренте, Марко Асенсио, Мартин Йодегаард, Енцо Зидан, Фебас;

нападатели: Карим Бензема, Хесе Родригес, Борха Майорал, Мариано.