„Не мога да кажа, че има страх от Спортинг Хихон, но трябва да подходим внимателно, защото тимът има добри играчи. Не искам обаче да говоря много за съперника, защото предпочитам да съм концентрирам върху нашия тим“, каза старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан преди мача срещу Спортинг Хихон от 20-я кръг на Ла Лига. Срещата е в неделя, 17 януари, от 17.00 часа.

Колкото до наложената санкция от ФИФА за трансферно вето в идните два прозореца, специалистът обясни: „Това наказание от ФИФА е абсурдно. Изкарал съм почти целия си живот тук заедно с цялата си фамилия. Мисля, че нещата ще се оправят, но сега е важно да се концентрирам върху мача, който предстои. Малко ме притеснява обаче, че се говори за синовете ми, но съм спокоен“, каза Зидан.

„Роналдо има моето доверие. Ако някога не вкара три гола, това не е проблем. Той обаче е Роналдо и вниманието винаги е насочено към него. Дори да направи 15 слаби минути, това се забелязва и се акцентира върху него“, коментира още френският специалист.

„Аз разполагам с най-добрия футболист – Роналдо. Между Меси и Роналдо винаги е имало съпоставяне, и ние няма да променим това. Ако единият не спечели Златната топка, ще я спечели другият“.

„Серхио Рамос е по-добре. Мисля, че идната седмица ще бъде на линия. Разговаряхме с лекаря на тима и преценихме, че не е редно да пришпорваме нещата. Очаквам във вторник да бъде на линия“, каза още Зидан.