Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан показа, че няма смисъл да се драматизира излишно около равенството на тима срещу Виляреал у дома в 5-ия кръг на испанското първенство.

Двубоят на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 1:1, след като Бруно Сориано откри за гостите в края на първата част, а Серхио Рамос изравни веднага след почивката.

„Грешки се случват във футбола. През първото полувреме не бяхме докрай отдадени в играта, през второто се подобрихме. Няма как да печелиш постоянно в последния момент“, коментира французинът.

„През първото полувреме доста неща ни липсваха. Не мога да упрекна играчите. Доволен съм от това, което правят. Сега няма да ни се налага да говорим за рекорди. Нека просто мислим за следващия мач и как да променим нещата, особено по отношение началните минути на двубоите. Днес ни липсваше интензитет. Няма как постоянно да играем добре. Случват се такива неща, ето го потвърждението днес. Предпочитам да запомня усилията ни от второто полувреме. Във физическо отношение всичко е наред.“

„Ще помня тези две изпуснати точки, но това е част от играта. Играхме коренно различно през втората част, това, върху което трябва да работим, са началните минути. Не за първи път ни се случва такова нещо. Никога не е лесно да промениш динамиката на даден мач просто ей така. На полувремето внесохме нужните корекции – и в интензитета, и в тактическата постройка.“

„Дербито на между Барселона и Атлетико? Предпочитам равенството, но честно казано не се интересувам особено от този резултат. По-важен е мачът в събота срещу Лас Палмас, за който трябва да починем добре и да се подготвим“, добави Зидан.