Централният защитник на Атлетик Билбао Микел Сан Хосе коментира по интерес начин предстоящите четвъртфинални сблсъци срещу Барселона за Купата на Краля. Бранителят посъветва своите опоненти да не се притесняват много относно мачовете, понеже баските не са силен отбор.

Интересното е, че двата тима ще се изправят общо три пъти един срещу друг в рамките на 10 дни, като още в неделя ще се срещнат в Примера дивисион.

„Много ни е трудно да разделим мачовете по значение, защото и точките в шампионата са ни важни, но и един полуфинал за Купата би бил хубав. Пожелавам си и двете“, каза Сан Хосе.

„Бихме предпочели друг противник, но сме длъжни да гледаме напред. Сложно е, но имаме своите шансове.“

„Ще спрем Меси с много взаимопомощ и мъничко ксмет. В ситуация един срещу един той е неудържим. Не виждам защо Барса ще се оплаква, че ще играе срещу нас, ние не сме много силен тим. Ясно е, че допускаме грешки, но ще опитаме.“

„На хартия те са по-силният отбор, но знаем, че не обичат да играят срещу нас. Когато се изправят срещу нас, обикновено страдат доста. Това, което ни дава надежда, е фактът, че сме постигали добри резултати срещу тях“, добави Сан Хосе.

Атлетик и Барселона играха преди началото на сезона за Суперкупата на Испания, която отиде в Билбао след 4:0 в първия мач и 1:1 в реванша на "Камп Ноу".