Отборът на Реал Мадрид постигна 16 поредна победа във всички състезания. „Кралете“ се наложиха с 2:1 като гост на Малага и така увеличиха преднината си пред втория Барселона на пет точки. Каталунците обаче са и с мач по-малко срещу Валенсия, който ще се играе утре.

16-ят пореден успех е клубен рекорд за „белия балет“, а головете за победата днес бяха дело на Карим Бензема и Гарет Бейл. Звездата на Реал Кристиано Роналдо този път не успя да се разпише, но двете попадения срещу Малага дойдоха именно след негови асистенции. Гостите от Мадрид доиграха мача в числено намален състав, след като Иско получи втори жълт картон и бе изгонен. В допълнителното време на срещата Роке Санта Крус вкара утешителния гол за домакините и крайното 2:1 в полза на Реал.

Двубоят започна с леко териториално предимство за възпитаниците на Карло Анчелоти, което се изрази с няколко удар към вратата на домакините. Вратарят на малага Камени обаче действаше хладнокръвно и успя да предотврати откриването на резултата. В 12-ата минута на двубоя домакините застрашиха за първи път вратата на Икер Касияс, който обаче се справи с изстрел на Роке Санта Крус, избивайки в корнер.

Резултатът в мача бе открит в 18-ата минута, когато Кристиано Роналдо надбяга отбраната на домакините и намери с отличен пас Бензема, който само трябваше да насочи топката в мрежата за 1:0. Реал продължи да играе по-нападателно, но въпреки това в средата на първата част домакините имаха отличен шанс да изравнят след грешка на Касияс, който изпусна топката след коварен шут, но имаше късмета тя да излезе в корнер.

През втората част нещата не се промениха особено на терена, а вторият гол за Реал в мача дойде едва седем минути преди изтичането на редовното време. След дълъг пас в предни позиции, Кристиано Роналдо прецизно отклони топката с глава към Бейл отдясно, уелсецът напредна с мощна крачка и с удар по диагонала разстреля Камени. Три минути по-късно Иско получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена. Въпреки това обаче, домакините успяха да стигнат само до почетно попадение в 91-ата минута, когато Роке Санта Крус бе точен.